Friday, July 26, 2013

Day 56

It's a shrimp week baby. Summer in Greece with fish, ouzo and a nice view from the tavern or our balcony. Those days you will have pictures of shrimps, this is the first and it's called saganaki . This dish contains tomato sauce, shrimp and feta.If you want to make it hot you may add hot pepper. I love this one, my favorite part is when shrimp are gone and we put the bread in the sauce. I just love it , in Greece we call it ''vouta'' . We also like to deep the bread in olive oil. Have you ever tasted any Greek dish? Which is your favorite? 
Είναι η εβδομάδα της γαρίδας!!!!!! Στην καλοκαιρινή Ελλάδα δεν λείπουν τα θαλασσινά , το ούζο και η υπέροχη θέα από την ταβέρνα είτε το μπαλκόνι μας. Αυτές τις μέρες θα δείτε φαγητά με γαρίδες, αυτή είναι η πρώτη με το περιβόητο σαγανάκι γαρίδας. Το πιάτο αυτό περιέχει σάλτσα ντομάτας, γαρίδες και φέτα. Εάν το θέλουμε καυτερό μπορούμε να προσθέσουμε καυτερή πιπεριά. Λάτρεύω αυτό το πιάτο και το αγαπημένο μου σημείο είναι όταν εξαφανίζονται οι γαρίδες και βουτάμε το ψωμάκι στο ζουμί που περίσεψε , η γνωστή βούτα. Επίσης μας αρέσει να βουτάμε το ψωμί στο ελαιόλαδο . Ποιό είναι το αγαπημένο σας Ελληνικό πιάτο?

No comments:

Post a Comment

Thank you for sharing your thoughts with me.
Kisses, Julia.